המסעדה

אודותינו

שפי מסעדה

שפי ביסטרו בגליל, הוקמה ע"י שמואל שאלתיאל הלוי (שפי), מול נופו עוצר הנשימה, של המצוק הדרומי של נחל כזיב, בישוב מנות, עם תצפית מרהיבה לים התיכון ולכל רצועת החוף הצפונית, ראש הנקרה, רכס סולם צור, ממש מעל נחל כזיב ושלוחתו של נחל בצת, דבר ההופך אותה לאחת המסעדות הממוקמת בנקודת נוף מהיפות בישראל.

במרפסת הגדולה של המסעדה ניצבים כיסאות ושולחנות, שמשיות, ערסלים ופינות ישיבה, וניתן לשבת גם בפנים, בתוך המבנה החמים של המסעדה, אך מומלץ בכל לב לשבת בחוץ.

מוזיקה נהדרת של שירים עבריים מתנגנת ברקע, השקיעות כאן הן מהיפות בארץ.

לאט לאט שוקעת השמש ונדלקת תאורה ההופכת את המקום לרומנטי וקסום. אלמלא מצוק ראש הנקרה ומערת קשת שממול, אפשר היה לחשוב שאנחנו בדרום צרפת או על איזה אי יווני.

המסעדה מגישה מנות ראשונות ועיקריות המבוססות בשר ישראלי ודרום אמריקאי, עם נגיעות מדרום ארה"ב. בבעלותו של שפי גם כרם, המפיק יינות ישראלים משובחים, ואף מבשלת בוטיק המייצרת בירה גלילית בסגנונות שונים.

מה הסוד שלי?

אני חושב שהאומץ שלי לחיות את החלום כמסעדן ויזם הפועל מביתו בגליל ולאפשר לאורחים להיות חלק מזה כחברים. צריך להבין שאנשים נוסעים במיוחד בכדי להגיע לכאן, זה לא "על הדרך" לאנשהוא, ואז מחכה להם חוויה אמיתית וכנה שנוגעת בחוש הראיה והשמיעה, הריח והטעם המגע ואי אפשר בלי החוש השישי…הלב הרבה אהבה ונתינה…זה הדדי ופשוט מקסים לראות את זה קורה.

הכירו את

שפי שאלתיאל

שמואל שאלתיאל הלוי, המכונה שפי, אדם החולם ומגשים, יצר מציאות שמשמחת לא רק אותו אלא גם את מי שנמצא סביבו. שפי היה בין הראשונים שעשו קורס ברמנים ביקבי כרמל מזרחי. שם נולדה אהבתו לקולינריה ויין. שפי יליד נהרייה ויחד עם אשתו סיגל היו בין המייסדים של מושב מנות בגליל המערבי. הם חלמו לגור בין הגבעות הירוקות עם נוף לים ובתחילת הדרך גרו בקרוואנים וגידלו פרחים ליצוא להולנד. שטחי הגידול כוסו בטוף בזלתי שהובא מהגולן. בשנים שבהם החקלאות קרסה הם הפסיקו לגדל פרחים והקימו 3 צימרים מול הנוף.

שפי התחיל לעשן בשרים למשפחה ולחברים ומתחת לבית בין עמודי התמך נולדה טברנה מקומית. שפי הרחיב את הידע שלו בעישון בשרים בנוסח הבוקרים האמריקאים. ובזמן שהבשר שהה במעשנה הוא החל לבשל בירה במבשלה ביתית שהקים. שפי עשה מספר ניסיונות והצליח. השמועה על מקום יפה מול הנוף שמכינים בו בשרים מעושנים ובירה פרסה כנפיים, ואנשים רצו לבוא לטעום. אשתו סיגל הפתיעה אותו ביום הולדתו והזמינה עבורו קורס לימודי בירה בניוקסל באנגליה. בשנת 2020 שפי החליט שאפשר כבר לארח אנשים מרחבי הארץ ופתח את מסעדת שפי. אבל בשרים ובירות לא הספיקו לו הוא החליט לגדל כרמים ולהכין גם יין תוצרת עצמית.

בשדה הפרחים הנטוש נותרו משטחי טוף בזלתי ובהם נשתלו שיחי גפנים. השם שנבחר היה MONFORYA בעל סימבוליות רבה ותווית היין שמסמלת את אבני החושן, שנים עשר השבטים ונזר הזהב שעיטר את מצחם של הלוויים. שפי מיישן את היינות בחביות עץ אלון צרפתי במשך שנה וחצי.